Klubbstevner

For klubbstevner finner dere invitasjonen her på hjemmesiden under fanen Kommende stevner, under Aktiviteter på Terminliste  ser dere hva som er planlagt frem i tid. 

Stevnenivå:
Klubbstevne er det de fleste begynner med å starte. Her i ØSTM har vi flere slike i året, både i sprang og dressur.


Stevneinvitasjon og påmelding:
All informasjon dere trenger for å melde dere på stevnet ser dere på stevneinvitasjonen. Denne kommer på Nryfstevne.no - Type stevne står i overskriften, ellers inneholder den informasjon om blant annet hvilke type klasser du kan konkurrere i og kontakt informasjon.

På invitasjonene ser dere hvilke klasser stevnet har. Er det dressur ser dere hva programmet dere skal ri heter.

eks:

kl 01  LD:1 NRYF 2010

Dette betyr at programmet heter: LD:1 NRYF.

For å øve på riktig program må dere gå inn på http://www.rytter.no/grener/dressur/program/ .  Så er det bare å printe ut og begynne å øve.

 

Ryttertestprogrammene finner du her: http://www.rytter.no/grener/dressur/ryttertester/ryttertester-program/Når du har blitt enig med foreldre og trener/ridelærer at det er greit for deg å starte, må du melde deg på stevnet via nettsiden: nryfstevne.no

Startlister: 
Det er viktig at du ser på startlistene når de blir lagt ut. De blir som regel lagt ut et par dager før stevnet, og det står også oppført i stevneinvitasjonen om når de er tilgjengelig. Start tidene er alltid ca tider, det kan alltid bli endringer og forsinkelser. Det er alltid ditt ansvar å følge med på dette! Møter du ikke til rett tid får du kanskje ikke starte. I sekreteriatet kan de opplyse om endringer,  og det er alltid en oppdatert startliste på stevneplassen. Men husk: Det er ditt ansvar!

Stevnedagen:
Så er dagen her! Du har helt sikkert sommerfugler i magen, det har også de som har vært på stevne 100 ganger!

Ansvarlig voksen:

For alle som er under 18 år, må det under stevnet være tilstede en ansvarlig voksen.


Hva bør du ha på deg?
Sikkerhet: Uansett hva du skal starte så er det påbudt med hjelm, og er du under 18 år må du også ha på deg sikkerhetsvest om det er sprang. Langt hår skal settes opp i en knute i nakken.

Klær: På klubbstevner er det ikke nødvending med ridejakke og ridebukse, bare kle deg med rene, hele klær, som ikke er for posete. Om du har kan du gjerne bruke en hvit eller en lys ridebukse, ridejakke eller en pen genser( helst mørk om det er dressur) og hvite hansker. 

Sko:ridestøvler/ridesko+ chaps i samme farge. Har du ikke ridestøvler/ridesko+chaps kan du spørre dommer om det er greit at du rir i de støvlene du har. Spør du ikke om lov kan du bli diskvalifisert, det er bare dommer som kan gi tillatelse her, ingen andre. På klubbstevner er det som regel helt i orden bare det er en liten hel på støvelen, slik at det ikke sikkerhetsmessig er farlig.

Hesten: Hesten må du gjerne også pynte til et stevne, flette og pusse utstyr hører til! Både deg og hesten skal vise dere fra deres beste side. Ta på en ren sjabrak, gjerne hvit. 
Husk at i sprang er det tillat med benbelegg, dette er IKKE lov i dressur og vil føre til at du blir diskvalifisert! I dressur er det påbudt med hakereim på hodelaget og vanlig trinsebitt.

Sekreteriatet: 
På stevnedagen er det viktig at du melder deg i sekretariatet så snart du kan. På Østmarka sine stevner åpner som regel dette en halv time før stevnet starter. Her melder du deg til start og betaler startavgiften. Har du med egen hest fra en annen stall må du også vise frem vaksinasjonspapirene (pass) til hesten. I sekreteriatet kan du også få vite starttiden din (alltid bare ca i sprang), resultatene dine etter klassen er ferdig, og spørre om alt du lurer på.

Oppvaming på stevne:
Oppvarmingen er som regel kort på stevne. Bruk tiden i stallen godt, ikke sløs med tiden din å oppvarmingen til å stille stigbøyler etc, alt slikt må være ferdig før du går ut på oppvarmingen. Er det mulighet for å leie hesten en liten tur først er dette lurt, da sparer du litt tid.

Hjelpe til på stevne:
Alle som hjelper til på klubbstevnet gjør dette gratis, for at DU skal få starte. I ØSTM lager vi alltid en liten vaktliste til stevnet, og den må du skrive deg opp på ved påmelding. Dette er oppgaver som å være portåpner, bake en kake, hente dommerprotokoller etc. Setter du deg ikke opp, kan du bli satt opp der vi mangler folk. Den endelige vaktlisten blir lagt ut på hjemmesiden omtrent samtidig med startlisten. Det er viktig at alle møter opp på sin oppgave. Spør om du lurer på noe. I sekretariatet vet de alt om dette. Du må gjerne bytte med noen, eller få noen (mamma, pappa, venn, bestemor) til å gjøre din oppgave, men det er du som har ansvaret. Møter du ikke opp på oppgaven din kan du bli utestengt fra å starte på stevnet.


Lykke til på stevne!! Ta kontakt med treneren din, eller noen i styret om du er usikker på noe. OG HUSK: HA DET GØY!!

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.09 | 21:54
Klubbmesterstatutter har mottatt 1
07.08 | 19:14
Klubbstevner har mottatt 1
12.07 | 10:10
Grønt kort har mottatt 1
20.06 | 21:17
Alna Ridesenter har mottatt 17
Du liker denne siden