Medlemsinfo

Østmarka Rytterklubb

Kort om Østmarka rytterklubb. Klubben som gjorde at Alna ridesenter ble til..

Østmarka rytterklubb (ØSTM) ble stiftet 29. mai 1970. Stedet var Tveita, Tveten gård på Iverslien rideskole som det den gang het. På denne tiden var hestesport en meget liten sport i Norge i forhold til det den er i dag. Hest var ment for å jobbe for seg i landbruk og gjøre nytte for seg på matbordet etter
sine endte dager som arbeidshest. Få hadde råd til å bruke hesten som hobby. Det å starte en rideklubb å denne tiden var ikke så vanlig.

ØSTM, jobber i dag aktivt for å fremme ryttersporten i nærmiljøet og omegn, spesielt hos barn og unge. Vi jobber for å rekruttere og utdanne våre medlemmer innen sporten “hest“, uavhengig av hvilken gren som måtte være av interesse. Vi arrangerer jevnlig stevner, kurs og andre aktiviteter for våre medlemmer. Vi jobber for ett godt og inkluderende miljø og en god dugnadsånd, siden ØSTM er en frivillig drevet organisasjon.

For våre medlemmer kan vi tilby:
- Kurs med gode trenere/ foredragsholdere.
- Jevnlige treninger.
- Konkurranser/ stevner.
- Oppstalling av privathest på Alna ridesenter
- Mulighet for økonomisk trenings- og konkurransestøtte.
- Mulighet for å representere ØSTM ved større stevner på andre konkurransebaner.

Ved medlemskap i ØSTM er man automatisk medlem av Norges rytterforbund som er tilsluttet Norges idrettsforbund. Ved å være medlem i Norges idrettsforbund får du bla. billigere barn og lek forsikring. ( sjekk http://www.rytter.no/)